TONÅR


Den unga pojken ska bli man och vägen dit går genom kroppens förvandling från barn till ung man i puberteten. 

Genomsnittlig startålder för pojkars pubertet är omkring 11,5 år då testiklarna börjar ge ökande nattliga testosteronnivåer. Tillväxtspurten brukar bli skönjbar när testosteronproduktionen höjs. 

Då vaknar sexualiteten på allvar, från att ha legat inkapslad i form av ofrivilliga nattliga utlösningar, upptäcktsfärd i onanins värld, mer eller mindre laddade sexlekar med jämnåriga och erotiska fantasier till att tonåringen tar de första stegen ut i sexualiteten tillsammans med andra. 

Målbrottet, skäggväxten, att musklerna blir grövre och kroppen större samtidigt som testosteronpåslaget i kroppen stimulerar suget efter att få ha sex på riktigt är alla viktiga komponenter i mannens utveckling. 

Dessvärre finns krafter i samhället som till varje pris vill ta ifrån oss människor våra naturliga biologiska känslor, som att det finns två kön och att män och kvinnor egentligen är mer olika än lika, när vi ser till intressen och vad våra kroppar är ämnade till. 

Många unga killar av idag är så hårt fostrade med att manlighet är något man helst bör skämmas för och utplåna att de redan från start är osäkra i sin mansroll. Denna låga självkänsla kan leda till depressioner och försämrad livskvalitet men även en bitterhet mot det motsatta könet och att killen hamnar snett i relationer och i synen på sig själv. Unga mäns sexualitet demoniseras gärna och de manas till att trycka undan känslor av lust och kroppsliga aktiviteter som gör dem starkare och mer självsäkra.

Till dig som är ung kille idag vill vi ge kraft och mod att våga utvecklas till man, med allt vad det innebär. 

Vi vill att du ska våga älska dig själv som den man du är och håller på att bli, var inte rädd för att bejaka sådant du tycker om att göra! Du måste inte utplåna dina manliga särdrag och du behöver definitivt inte anpassa dig till förväntningarna att bli tjejers dörrmatta. Det är inget fel på dig. Manlighet är inte något dåligt. Att vara stark och kapabel är inte dåliga egenskaper. Att ta sig an rollen som ledare är inte heller fel, eller att våga argumentera för det du tror på även om det innebär att du inte kommer bli populär hos alla (främst inte hos dem som försöker bekämpa sunt förnuft och biologiska faktorer). 

Nej, biologiskt kön är ingen "social konstruktion" och annat trams som dagens vänsterliberala skola med sina ideologiskt skolade genuspedagoger försöker slå i oss. Biologiskt kön är en fysisk realitet och kan inte fantiseras bort. Vi kan absolut experimentera med olika uttryck och roller men det biologiska könet är vår fysiska realitet på samma sätt som vår ögonfärg är det. 

Polariseringen och kriget mellan könen skapar inga sunda relationer på sikt, tvärtom orsakar det främst förvirring och självförakt. Att du ska våga vara man betyder inte att du ska vara en dryg och arrogant översittare – satsa i stället på att bli en lika stark som generös individ som tar din manlighet på allvar och vågar vara maskulin.