50+

Omfamna rollen som patriark och våga vara en man med pondus!

De yngre decennierna är förbi och du går nu in i en mer "senior" del av livet. Idag finns dock alla förutsättningar för att du ska förbli frisk och vital efter femtio och i resten av ditt liv. 

Dock blir det allt viktigare att du sköter om din kropp, hälsa och psykiska välmående. I synnerhet som livet bjuder oss alla, ju äldre vi blir, på dramatiska förändringar. Skilsmässa, barn som brottas med livets svårigheter, dödsfall, sjukdom... 

Arbetslivet som för många män är det som livet kretsar kring går in i nya faser. En del varvar ner medan andra varvar upp, stressar mer och därmed riskerar att drabbas av stressrelaterade problem som för manskroppen kan innebära ökade risker för till exempel hjärtsjukdomar. I synnerhet som livsstilen samtidigt tenderar att bli ohälsosam, med alkohol, oregelbundna måltider, slarv med träning och dålig sömn.

Det är också nu du mer seriöst går in i andropausen som är mannens eget klimakterium och som kan upplevas som allmän nergång i energinivåer, minskad sexlust och erektil dysfunktion vilket sammantaget ses som ett negativt steg i livet. Åldrandet kommer ingen av oss undan men du kan ändå optimera din hälsa och ditt mående genom att ta hand om dig och fokusera mer på att boosta ditt testosteron. Omfamna rollen som patriark och våga vara en man med pondus!

Läs mera om hur du kan förstärka din manlighet och ditt testosteron i boken MAN-UP - MER NJUTNING FÖR MÄN! Boken är skriven av Ylva Franzén och kan köpas som e-bok HÄRwwwafroditesapotek.se