20 - 30 år

Din pubertet ligger bakom dig och du är nu en vuxen man, i "dina bästa år" för att citera somliga. Sanningen är att dina sinnen är på topp, du är ung frisk och kapabel och kan använda din kropp som det passar dig, förutsatt att du tar väl hand om den! 

I denna ålder börjar mer existentiella frågor dyka upp, som huruvida det är dags att ingå i en djupare mer seriös relation och bilda familj. Många män tror att möjligheterna att skaffa barn är oändliga och att de har gott om tid men frågan är om du vill vara en ung energisk pappa som håller jämna steg med dina barn eller en mer trött och orkeslös äldre far som kanske inte riktigt orkar sparka boll och klättra i berg med din avkomma? Kvinnors biologiska fönster är mer begränsat men även män måste bestämma sig för hur de vill disponera sitt liv och vi ser att många män förhåller sig oengagerat till fadersrollen, vilket är synd. 

Du unga man, ta ansvar för att sätta barn till världen och se det som en gyllene möjlighet att ytterligare man-up i rollen som man och ledare för din flock.

Rent fysiskt är den unge mannens kropp tacksam att vårda och ta hand om, genom att ägna sig åt konditionskrävande och muskelbyggande träning. 

Vad gäller kosten ser vi att män ständigt förvirras genom vilseledande kostråd som hör samman med officiella lögner om "klimatet" samt annat. I själva verket behöver män mer protein och fett och mindre av den moderna kosten som till mångt och mycket består av växt- och sojabaserade näringsämnen. Nyare forskning visar att just soja inte är särskilt hälsosamt för en man då det är negativt för det manliga könshormonet testosteron. Läs mera om dietens inverkan på manligheten i boken MAN-UP - MER NJUTNING FÖR MÄN! Är skriven av Ylva Franzén och kan köpas som e-bok HÄR på wwwafroditesapotek.se